Avaa valikko Valikko

Ajankohtaista

Jatkojalostusteemainen retki Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntiin 5.-6.2.2019

Tervetuloa mukaan jatkojalostusteemaiselle retkelle Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntiin 5.-6.2.2019!

Vierailukohteisiin kuuluu laaja-alaisesti elintarvikealan yrityksiä ja keskitymme yritysvierailuilla elintarvikkeiden jatkojalostukseen. Kohteet edustavat sekä luomu- että tavanomaista tuotantoa. Retkelle ovat tervetulleita kaikki elintarvikealasta kiinnostuneet!

Tiistai 5.2.2019

Linja-auto lähtee matkaan Turusta ja kyytiin voi hypätä mistä vain matkan varrelta!

7.00 Lähtö Turusta (Linja-autoasema, Läntinen Pitkäkatu 4, 20100 Turku)

7.50 Laitila (Shell Laitila, Eurantie 1, 23800 Laitila)

8.20 Rauma (ABC Kortela, Unajantie 2, 26840 Rauma)

9.05-9.20 Pori (Neste Pori PorinPortti, Alaruukintie 1, 28610 Pori) Tauko 15 min

10.05 Kankaanpää (S-market Kankaanpää, Asemakatu 1, 38700 Kankaanpää)

Yritysvierailukohteet

10.45-12.00 Honkajoen Panimo (Kristiinantie 193, 64900 Isojoki)

Honkajoen Panimo on pienpanimo Lauhanvuoren juomaperinnealueelta. Yritys valmistaa hauskalla twistillä kotimaisia, lisäaineettomia marjalimonadeja. Oluet pannaan pin-up -teemalla.

13.00-14.30 Juustoportti Jalasjärvi (Meijeritie, 61600 Jalasjärvi)

Juustoportilla nautimme lounasta ja kuulemme Juustoportin meijerin edustajan esittelyn edistyneen tason Welfare Quality®-maidosta ja vapaan lehmän maitotuoteperheestä, unohtamatta yrityksen luomutuotteita.

15.15-16.45 Alavuden öljynpuristamo / Vietävän hyvää (Järviluomantie 24, 63300 Alavus)

Vierailulla tutustumme Alavuden Öljynpuristamoon, joka on paikallisten viljelijöiden toimesta perustettu rypsiä jalostava yritys. Yritys toimii vastuullisesti kylmäpuristusmenetelmän alkuvaiheesta lopulliseen tuotteeseen. Vierailun ohella tutustumme idylliseen Vietävän Hyvää -lähiruokamyymälään.

17.30 Majoittuminen, Hotelli-Ravintola Alma (Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki)

Vanhaan Rautatieläisten taloon restauroitu Hotelli-Ravintola Alma tarjoaa erottuvan hotellikokemuksen ja rauhallisen yöpymisen puurakenteisessa päärakennuksessa.

19.00 Illallinen, Ravintola Alma

Ravintola Alman herkullinen lähiruokateemainen Á la Carte -lista on rakennettu laadukkaista, paikallisista raaka-aineista.

Keskiviikko 6.2.2019

8.00 Lähtö Seinäjoelta

9.30-11.00 RTC Granholm's Oy Ab ja Ab Arctic Birch Oy (Vesterö 1707, 66640 Maksamaa)

Granholm’s hillot ja marmeladit ovat valmistettu tomaatteista, omenoista, erilaisista metsämarjoista ja luomuviljeltyistä marjoista. Metsämarjat ovat poimittu suoraan Pohjanmaan saariston metsistä. Vihannekset myydään suoraan tukkuun. Hillot, marmelaadit, hyytelöt, erikoistuotteet ja makeiset myydään suoraan asiakkaille.

Arctic Birch on yritys, joka on erikoistunut luomukoivunmahlan keräämiseen ja jalostamiseen. Koivunmahla kerätään käsin vuosittain, keväällä, muutaman viikon aikana. Yrityksellä on keruuta varten 800 hehtaaria luomusertifioitua metsää. Koivunmahla on korkean lisäarvon raaka-aine.

11.30- Vapaamuotoista tutustumista alueen ruoka-alan yrityksiin (kohteet tarkentuvat).

14.30-15.30 Valkoinen Puu Cafe & Shop (Topeeka 15, 61800 Kauhajoki)

Valkoinen puu on mainio esimerkki kasvuyrittäjyydestä ja ennakkoluulottomuudesta. Nautimme lounaasta ja kauniista sisustuksesta ja kiireettömyydestä. Lounaslistalta löytyy makuja inspiroivista makumaailmoista sekä Etelä-Pohjalaisista raaka-aineista. Kuulemme lounaan ohessa yrityksestä ja raaka-ainehankinnoista. Tiesitkö muuten, että kahvila on osallistunut Suomen paras leipomo-ohjelmaan?

15.45-16.30 Riverhill’s Highland

(Niemeläntie 42, 61940 Kauhajoki)

Yritys tuottaa korkealaatuisia jalostuseläimiä omaan käyttöön sekä myyntiin ja tuottaa eettisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla erikoislihaa. Riverhill on luomukotieläintila ja kuuluu kotieläinjalostuksen emolehmätarkkailuun. Liha myydään suoramyyntinä suoraan tilalta.

Kotimatkalla voi kyydistä jäädä missä vain, muutoin paluumatka samaa reittiä:

17.15 Kankaanpää (S-market Kankaanpää, Asemakatu 1, 38700 Kankaanpää)

18.00 Pori (Neste Pori PorinPortti, Alaruukintie 1, 28610 Pori)

18.45 Rauma (ABC Kortela, Unajantie 2, 26840 Rauma)

19.15 Laitila (ABC Kortela, Unajantie 2, 26840 Rauma)

20.00 Turku (Linja-autoasema, Läntinen Pitkäkatu 4, 20100 Turku)

Retken hinta hankealueiden (Satakunta ja V-S) yrityksille on 98,00 € / 1 hh ja 128,00 € / 2 hh + lounaat sekä illallinen.

Matkan hinta osallistujille on siis majoituskustannusten sekä ruokailuiden verran. Lounaslistat ja illallismenuvaihtoehdot saa ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioithan, että matka on opintomatkana vähennyskelpoinen menoerä! Hankkeet kustantavat linja-autokuljetuksen sekä retkikohteet.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset 29.1.2019 mennessä tuuli.pirttikoski@satafood.net tai 040 183 9995 tai alma.lehti@proagria.fi tai 0400 725 995

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja näkemään mielenkiintoisia menestystarinoita sekä verkostoitumaan ruokaketjun toimijoiden kanssa!

Matka toteutetaan yhteistyössä Luomumpi Varsinais-Suomi ja Uutta kasvua luomusta –hankkeiden kesken.

Arkistoon