Avaa valikko Valikko

Ajankohtaista

Uutiskirje 4 / 2018

Huhtikuun kirjeeseen koottiin listaus eteläisen Suomen elintarviketukuista. Lisäksi on aika kääntää katseet alkavaan kesään
- olemme mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia tuoden esille monimuotoista satakuntalaista luomutuotanto-osaamista!

Tulevia kesän tapahtumia:

Luomutärkkelysperunan pellonpiennartilaisuus tiistaina 12.6.2018 Markku Weckmanin tilalla Luvialla
Järjestimme yhteistyössä Finnamyl Oy:n kanssa infotilaisuuden luomutärkkelysperunasta tammikuussa. Tilaisuuden taustalla oli Finnamyl Oy:n tarve saada lisää luomutärkkelysperunaa. Kesäkuussa järjestämme pellonpiennartilaisuuden samasta aiheesta.

Retki Etelä-Savoon tutustumaan viljelijärenkaisiin ja luomuvihanneskohteisiin 27. - 28.6.2018
Alustava ohjelma: (ohjelma tarkentuu ja muutokset ovat mahdollisia) Keskiviikkona 27.6. Knehtilän Luomutila Hyvinkäällä ja Osuuskunta Kymen Luomu Kouvolassa sekä torstaina 28.6. luomuvihannestiloja Haukivuorella

OKRA Maatalousnäyttely 4. - 7.7.2018 Oripäässä
Koko perheen maatalousnäyttely tarjoaa kattavan katsauksen koko maatalousalaan! Olemme Okrassa mukana ProAgria Länsi-Suomen yhteisosastolla! Lue lisää Okra maatalousnäyttelystä.

Luomukotieläintilan pellonpiennartilaisuus Pohjois-Satakunnassa loppukesällä


Paikallisilla luomutuotteilla kysyntää tukkumarkkinoilla
Tukut kannustavat luomutuottajia tarjoamaan tuotteitaan tukkumyyntiin - myös pienempiä eriä ja kausittain. Kokosimme listauksen elintarviketukuista eteläisessä ja läntisessä Suomessa toimivista elintarviketukuista. Katso tukkulistaus tästä ja tarjoa rohkeasti luomutuotteitasi tukkumyyntiin!
Voit myös olla yhteydessä hanketoimijoihin - autamme mielellämme!


Valtakunnalliset Luomupäivät Porissa 15. - 16.11.2018

1c6fb2b4-a211-46d1-a9eb-36064d9cbf87.jpg

Uutta kasvua luomusta -hanke on mukana järjestämässä luomupäiviä.


Luomuliitto järjesti 5.3. Ravinteiden kierto -seminaarin Tampereella. Asiasta kiinnostuneita oli salin täydeltä ja tilaisuudessa käytiin mielenkiintoisia keskusteluja. Seminaarissa oli laaja skaala luomutoimijoita niin kierrätyslannoitteiden tuottajia kuin viranomaisiakin. Paneelikeskustelussa eri toimijat pääsivät keskustelemaan kierrätyslannoitteista monesta näkökulmasta.

Ravinteiden kierto -seminaarin jälkeen oli Tuottajaorganisaatioita luomusiemen- ja -puutarhatuotantoon -hankkeen ensimmäinen tilaisuus. Puutarhatuotannon osuudessa puhujina oli niin viljelijöitä kuin tukun myyntipäällikkö, ja esityksissä pohdittiin, mitä vaikeuksia luomupuutarhatuotannon kasvattamiseen on tällä hetkellä ja mitä ratkaisuja siihen olisi. Lue lisää...


Tiedoksi muiden hankkeiden ja toimijoiden uutisia;

Eviran Luomuviljelijäkirje 1-2018 on julkaistu. Kirje sisältää yleistä asiaa luomutuotannon valvonnasta vuonna 2018 sekä ajankohtaista asiaa luomukasvinviljelytuotannon ja luomueläintuotannon valvonnasta.
Katso luomuviljelijäkirje täältä

Suomi on Berliinissä 18.-27.1.2019 pidettävien Grϋne Woche -messujen kumppanimaa. Suomalainen puhdas ruoka, kestävä suomalainen metsätalous, vihreän talouden puutuotteet ja Suomi elämys- ja luontomatkailumaana saavat erityistä näkyvyyttä messuilla.Messuille rakentuu Suomen oma näyttelyalue, johon kutsutaan mukaan elintarvikeyrityksiä, matkailutoimijoita ja metsäalan toimijoita. Suomen osastolta on jo mahdollista varata osastopaikkoja. Katso lisää täältä ja lähde mukaan maailman suurimpaan ruoka-alan messutapahtumaan!

Arkistoon