Avaa valikko Valikko

Ajankohtaista

Uutiskirje 9 / 2018

Hyvät uutiskirjeen saajat,
tulossa on mielenkiintoisia luomutuottajille suunnattuja tapahtumia, muistathan ilmoittautua ajoissa. Olethan lukenut jo koosteet menneistä tapahtumista, joissa on asiaa muun muassa markkinoinnista ja luomuviljelystä.

Erikoiskasvit vaihtoehtona -tilaisuus ti 16.10.2018 Loimaalla Maatalousmuseo Sarkassa
Uutta kasvua luomusta, Luomumpi Varsinais-Suomi ja Gluteenittomasta viljelykierrosta erikoistumisvaihtoehto tiloille -hankkeet järjestävät Erikoiskasvit vaihtoehtona -infotilaisuuden Suomen maatalousmuseo Sarkassa
tiistaina 16.10.2018 kello 915.

Erikoiskasvien viljelyä, markkinointia ja kannattavuutta sekä luomu- että tavanomaisen tuotannon näkökulmasta käsittelevässä tilaisuudessa on luvassa paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja ja aiheita.
Ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.


Valtakunnalliset Luomupäivät Porissa 15.-16.11.2018

Tutustu Luomupäivien ohjelmaan täällä. Uutta kasvua luomusta -hankkeen rinnakkaisseminaari järjestetään 16.11. otsikolla Luomutuotteita markkinoille. Huomaathan, että Luomupäiville tulee ilmoittautua 22.10. mennessä.


dc2795e2-db2f-4b62-a431-f84338811084.jpg


Uutta kasvua luomusta -hanke on mukana järjestämässä Luomupäiviä.


Luomuviljelyssä on vielä paljon ratkaistavaa, mutta paljon on jo ratkaistu ja luomutuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti
–Luomuviljelyssä täytyy löytää tavat, miten toimia. On palattava juurille ja mietittävä miten ennen on toimittu. Paljon on ratkaistu, mutta paljon on vielä ratkaisematta, Uutta kasvua luomusta ja Muuttuvat viljelymenetelmät -hankkeiden tilaisuudessa Metsärannan luomutilalla puhumassa ollut Apetitin hankintapäällikkö Timo Kaila ohjeisti.
Kasvis-Kartanon toimitusjohtaja Kimmo Oravuo jatkoi, että muun muassa kasvinsuojeluongelmia on paljon, koska käytettävien menetelmien valikoima pienenee jatkuvasti. Tilaisuudessa Euran Honkilahdella noin parillekymmenelle osallistujalle olivat tuotteistaan puhumassa myös Novarbon Marko Jaakkola ja Tuulia Valkama.


fd269cb3-ef82-4bf9-bd9b-be8314e13b0f.jpg


Aamupäivän aikana ryhmä tutustui MUUVI-hankkeen kenttäkokeeseen, jossa on viljelyssä kaalia, lanttua ja jättisipulia. Kokeella testataan muun muassa biohajoavia kalvoja, lannoitteita, hyönteisverkkoja, harsoja ja terraseed-katetta.
Tämän jälkeen siirryttiin pellolle, jossa jättisipulin sadonkorjuu oli täydessä vauhdissa ja aiemmalla viikolla istutettu pinaatti alkoi hiljalleen näkyä.

Lisää tilaisuudesta ja puhujien ajatuksista sekä toiminnasta löytyy Uutta kasvua luomusta -hankkeen nettisivuilta


Kotieläintilavierailuiden teemoina olivat markkinointi ja tuotteiden myynti suoraan kuluttajalle
Rajalahden ja Majan luomukotieläintilat ovat panostaneet markkinointiin suoraan kuluttajille. Molemmat tilat myyvät valtaosan tuotteista suoraan kuluttajille tilalta tai Reko-renkaiden kautta. Uutta kasvua luomusta -hankkeen järjestämillä vierailuilla elokuussa nousi esille, että Facebook-mainonta ja puskaradiot ovat tärkeimmät välineet markkinoinnissa. Lehtimainonnan tilalliset kokivat kalliina ja tehottomana.


Tilojen toiminnasta ja markkinoinnista voit lukea tarkemmin hankkeen nettisivuilta, jossa on nähtävillä myös runsaasti kuvia.


Luomuperunaa ammattikeittiöihin
"Jos on tahtoa ja halua ymmärtää molemminpuolisia tavoitteita, löytyy ratkaisuja."

Elokuussa Pro Luomu järjesti Ulvilassa luomuperunapäivän, jossa tutustuttiin luomuperunan tuotantoon ja pohdittiin luomuperunan mahdollisuuksista ammattikeittiöissä. Mitä haasteita luomuperunan käytöllä ammattikeittiöissä on ja miten luomuperunan käyttöä voitaisiin ammattikeittiöissä lisätä?
Lue näkemyksiä nettisivuiltamme!


Tiedoksi muiden hankkeiden ja toimijoiden uutisia;

Luomuelintarvikepäivä 2018
Luomuelintarvikepäivät järjestetään 18.10.2018 Finlandia-talolla Helsingissä. Ohjelman, ilmoittautumisohjeet ja muut tiedot löytyvät Pro Luomun nettisivuilta.

Arkistoon