Avaa valikko Valikko

Satamuna Oy

Satamuna Oy on Euran Paneliassa kananmunia pakkaava perheyritys. Yrityksen juuret ja kananmuniin liittyvä tietotaito ulottuvat yli vuosisadan taakse. Pitkän historiansa ansiosta Satamuna on osaava ja innovatiivinen munapakkaamo, joka panostaa voimakkaasti tuotteidensa laatuun ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Päätuotteet kananmuna ja jalosteet. Satamunalla on myös vientiä Keski-Eurooppaan.

Luomukananmunia yritys on pakannut vuodesta 2005. Pääasiakasryhmät ovat vähittäiskauppa ja horeca. Luomumunien vuosittainen pakkausmäärä on noin 250 – 300 000 kg. Luomukanan pesämunat pakataan 4, 6, 10 ja 12 munan koteloihin. Myös 90 kotelon tukkulaatikko on saatavilla. Luomukanat ovat yleensä ruskeita H&N tai Hy-line kanajalosteen munijoita ja niiden muninta-aika kestää 15 kk.

Luomusopimustuottajia Satamunalla on noin kymmenen. Yritys hankkii kananmunia koko Suomen alueelta, niin isommilta kuin pienemmiltäkin tiloilta. Luomumunien osuus koko kananmunatuotannosta on noin 7 %.

Vierailulla tutustuttiin Satamuna Oy:n tuotantoon ja pakkaamoon. Keskusteluissa esiin nousi mm. koti- ja ulkomaiden kananmunamarkkinat, luomukananmunantuotanto sekä tulevaisuudennäkymät.