Avaa valikko Valikko

Ruoka-alan yritystuet maaseutuohjelmasta

Maaseudulla toimivat ruokayritykset voivat hakea rahoitusta maaseutuohjelmasta yrityksen perustamiseen, investointeihin tai investointien suunnitteluun. Tuki ja sen ehdot määräytyvät sen mukaan, jalostaako yritys maataloustuotteita vai valmistaako elintarvikkeita. Perustamistukia myönnetään vain elintarvikealan yrityksille. Elintarvikkeiksi luokitellaan ns. Non-Annex I-tuotteet. Tarkemmin näistä tuista löytyy esitteestä Aitoja makuja -sivuilta.

Maataloustuotteiden eli ns. Annex I-tuotteiden listaus löytyy oheisesta linkistä

www.mmm.fi/maataloustuotteet.

Lisätietoja

MMM – Kasvua ruoka-alan yrityksille maaseutuohjelmasta

Aitoja makuja – Ruoka-alan yritykset kasvuun maaseuturahaston tuella

Maaseudun yritystuet

Maaseudulla toimiva yritys voi hakea maaseudun yritystukia, vaikkei harjoittaisi maataloutta. Tukea voi hakea yrityksen perustamiseen, investointeihin tai investoinnin suunnitteluun. Perustamistukea voi saada, jos toimiva yritys alkaa harjoittamaan kokonaan uutta yritystoimintaa. Paikallisilla markkinoilla toimivalle yritykselle ei yleensä myönnetä tukea. Esite yritystuista löytyy Mavin sivuilta.

Yritysryhmähankkeet

Yritysryhmähankkeet ovat yritysten välistä yhteistyötä. Tuen hakija on jokin kehittämisorganisaatio, joka kokoaa ryhmän, suunnittelee kaikille yrityksille yhteisen kehittämisosion ja yrityskohtaisen kehittämispaketin. Yritykset saavat hyödyn kehittämispalveluina de minimis -tukena. Rahaa yritykset eivät saa. Esite yritysryhmähankkeista löytyy Mavin sivuilta.

Edellisistä maaseutuohjelman yritystuista löytyy selkeästi tietoa myös www.mahdollisuuksienmaa.fi verkkosivuilta. Sivuilla on myös esimerkkejä rahoituksen saaneista yrityksistä.