Avaa valikko Valikko

LUMOudu luomusta!

Ruokapuoti Lumo on idyllinen luomu- ja lähiruokapuoti Rauman vanhan kaupungin ytimessä. Yrittäjä Tero Suhosella on takanaan jo seitsemän vuotta Lumon kauppiaana. Suomen mittakaavassa Lumon kaltainen puoti on nykyisin poikkeuksellinen, sillä luomu- ja lähiruokatuotteita löytyy jokaisen marketin hyllystä. Kilpailuerot ovat kaventuneet, mutta Lumon valttikorttina on joustavuus niin valikoiman kuin muunkin toiminnan suhteen. Perinteisen kaupankäynnin ohella Lumo tarjoaa runsaasti erilaisia hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää koulutusta, ravintovalmennusta ja kuluvan vuoden aikana Lumo avaa myös verkkokaupan.

– Yrittäjän arki on hektistä. On mietittävä arkipäiväisiä asioita, kuten tuotevalikoimaa, mutta myös yrityksen tulevaisuuden linjoja, Suhonen toteaa.

Luomutuotteissa suositaan paikallista

Lumon luomutuotevalikoima on laaja. Tero Suhonen kertoo, että kotimaista luomua on valikoimassa aina, kun sitä on tarjolla. Poikkeuksen muodostavat luonnollisesti tuotteet, joita ei Suomesta saa. Satakuntalaista luomua on tarjolla kasviksissa, marjoissa, leivissä ja lihassa. Maakuntarajojen ulkopuolelta puotiin toimitetaan viikoittain lisäksi luomumaitotuotteita ja luomumyllytuotteita. Muita yleisimpiä ja myydyimpiä luomutuotteita ovat kahvi, tee, mausteet, hunaja, kuivahedelmät, pähkinät ja siemenet, säilykkeet sekä valtaosa makeisvalikoimasta. Myös luomuoluet ja –siiderit ovat suosittuja. –Pienpanimokulttuurin nousukaudella pienpanimoiden oluiden kysyntä on kasvanut. Ehkäpä jonain päivä myymme satakuntalaista luomuolutta? Suhonen vinkkaa.

Lumolla on vuosien myötä rakentunut vankka yhteistyöpohja alueen lähiruoka- ja luomutuottajien kanssa. Uusia yhteistyökumppaneita ja kontakteja löytyy välillä oman aktiivisuuden ansiosta, asiakkaiden vinkkaamana ja luonnollisesti myös tuottajien tai valmistajien ottaessa yhteyttä. Lumossa myytävät tuotteet ovat mahdollisimman usein luomutuotantoa tai mahdollisimman luonnonmukaisesti tuotettuja. Tärkeää on myös paikallisuus. Yrityksen toimintaa ohjaa asiantunteva palvelu, sekä linjaus aidoista että puhtaista elintarvikkeista.

www.ruokapuotilumo.fi

FB Ruokapuoti Lumo

@ruokapuotilumo

Arkistoon