Avaa valikko Valikko

Metsärannan luomutila, Rekola, Honkilahti

Euran Honkilahdella sijaitseva Metsärannan luomutila aloitti luomutuotantoon siirtymisen vuonna 2012. Tilan omistaja Päivi Rekola kertoo, että luomutuotantoon siirtyminen muodostui monelta kantilta järkeväksi vaihtoehdoksi. Tila keskittyi maidontuotantoon vuoteen 2007 asti, jolloin lehmistä luovuttiin ja viljely ei voinut enää painottua nurmituotantoon. Viljakasvien lisääminen olisi vaatinut kuivauskapasiteetin kasvattamista, mikä olisi ollut tilalle suuri investointi. Niinpä siirtyminen luomuun, luomusiementuotannon aloittaminen ja nurmisadon myynti läheiselle luomunautatilalle muodostui taloudellisesti järkevimmäksi vaihtoehdoksi. Lisäksi Rekola kertoo karsastavansa kasvinsuojeluaineita eikä pidä ruiskutustyöstä.

Vuonna 2017 Metsärannan tilalla puhalsi lisäksi aivan uudet tuulet, kun viljelyyn otettiin yhteistyökumppaneiden kanssa useita eri vihanneksia.

Kuva: Luomusipulia kasteltiin Metsärannan tilalla tihkuletkuilla kesällä 2017.